Trollbindande bana med konservativ historia

Majortävlingen US Masters har avgjorts på Augusta National i Georgia, USA, ända sedan den första upplagan 1934. Ingen annan herrmajor avgörs på samma bana år ut och år in.
Majortävlingen US Masters har avgjorts på Augusta National i Georgia, USA, ända sedan den första upplagan 1934. Ingen annan herrmajor avgörs på samma bana år ut och år in. Foto: David J. Phillip/AP/TT

Augusta National kan trollbinda de mest härdade golfproffsen.

På US Masters-banan har myter och legender skapats sedan 1930-talet, men den privata golfklubben i den amerikanska södern bär även på en konservativ historia.

Under strecket
Augusta, TT:s utsände TT
Publicerad
Få lyckas få biljetter till årets första herrmajor, men de som är på plats får uppleva världens mest välskötta golfbana.

Få lyckas få biljetter till årets första herrmajor, men de som är på plats får uppleva världens mest välskötta golfbana.

Foto: Christer Höglund/TT
Annons

När Horton Smith 1934 tog hem historiens första US Masters var det startskottet på en tradition som ingen annan golftävling i världen kan mäta sig med. Till skillnad mot herrarnas övriga tre majors – US Open, British Open och PGA-mästerskapet – avgörs Masters varje år i april på August National Golf Club i Georgia, USA.

– Första gången var det som att träffa sin idol. Man blir ganska tagen när man kommer dit första gången och man har enormt stor respekt för hela stället, säger Jesper Parnevik till TT.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons