Annons

Troende från olika religioner behöver mötas

Vi efterlyser krafttag mot all form av människoförakt som islamofobi, antisemitism och antiziganism och *för *människovärdet och religionens enande och läkande egenskaper. Världen behöver positiva exempel att prata om. Därför bildar vi idag en insamlingsstiftelse för färdigställandet av Guds Hus - ett gräsrotsprojekt i Fisksätra som för samman katoliker, protestanter och muslimer under ett och samma tak.

Under strecket
Publicerad

Fisksätra centrum, en av Stockholms förorter.

Foto: DAN HANSSON

Islamofobin är på frammarsch i Europa. Rasistiska partier i Sverige och i Europa vill göra muslimer till en främmande och farlig grupp. En ensidig mediaskildring av muslimer i konfliktområden har hjälpt till att bekräfta den utvecklingen.

Över hela Europa används etniska och religiösa minoriteter som en populistisk resurs för högerextrem propaganda. Muslimer, judar och romer pekas återigen ut som syndabockar av rasistiska partier i Europa. Muslimerna beskylls idag av dessa krafter för att vilja etablera ett europeiskt kalifat - precis som judarna utmålades av Hitler som fiender till Tyskland. 

Annons
Annons
Annons