Annons

Ed SheeranTrivsamt – men småtrist – när Ed Sheeran gästar Globen

Foto: Anders Wiklund/TT

Musikaliskt och textmässigt skrapar Ed Sheeran bara på ytan. När han gästar Globen är det trivsamt – men mer än så blir det aldrig.

Publicerad

Knappt fyra veckor har passerat sedan Ed Sheerans senaste album, ”÷ (Divide)”, släpptes – ändå tycks publiken redan ha memorerat varje stavelse. Skivan gick direkt in på albumlistans förstaplats (för tillfället nedpetad till en andraplats av Zara Larsson, där Sheeran för övrigt varit med och skrivit musik). Samtidigt är fyra av de 20 mest populära låtarna just nu (strömning, nedladdning och köp) Ed Sheerans, vilket gör honom till den internationella artist som svenskarna lyssnar på mest.

På sekunden utsatt tid studsar han in på scen och det räcker med ett ”Oi Stockholm!” för att Globen ska svara med ett tinnitusframkallande vrål, som överröstar det vid en One Direction-konsert med över 50 000 fans – och jo, Sheeran skrev flera låtar till (det nu upplösta) pojkbandet också. Ed Sheeran hör till en växande skara låtskrivare – som knäckt koden för hur man gör musik massan gillar – som sedan själv tagit steget ut i rampljuset.

Annons
Annons
Annons