Recension

En fika med Ibo 2Trivsam grabbighet

Simon Mezher, Dennis Önder och David Valentin diskuterar både viktproblem och akut panik inför kvinnor.
Simon Mezher, Dennis Önder och David Valentin diskuterar både viktproblem och akut panik inför kvinnor.
Under strecket
Publicerad
Annons

Det är lördagskväll och Dennis, Simon och David träffas på Ibos café för att planera inför kvällen. Ett digert program väntar: pizza, öl, inneställen, spyor och byta telefonnummer med kvinnor. Det verkar vara en okomplicerad ritual men under alltihop bultar deras gemensamma jättekris - delad med alla andra nästan-30-åringar, oavsett om man är invandrarbarn eller ej.
Någonstans om hörnet väntar ett annat liv, ett med flickvän, egen lägenhet, konsten att laga egen mat och att bestämma sig för vem man är. Det går inte att skjuta upp vuxenblivandet. Pjäsen En fika med Ibo 2 är nästan som Sista natten med gänget - en galen, teatral happening om några mycket charmiga, ångestfyllda grabbar.

Ninne Olsson på Oktober vet ju hur man gör teater som kan fungera som länk mellan olika befolkningsgrupper. Under åren har hon byggt upp en stabil relation med invandrarungdomar och Södertäljebor. Parkteatern, som med åren blivit allt mer ungdomsorienterad, har bjudit in En fika med Ibo 2 - en andra pjäs om Simon, David och Dennis och deras äventyr i landet Grabbighet.
Pojkarna har utvecklat ett härligt sceniskt mod, vågar svassa omkring iförda endast paljettbaddräkter, dryfta sina viktproblem och sin akuta panik inför kvinnor samt skoja med sin blandidentitet av invandrarbakgrund och småstadstrygghet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons