Tara Moshizi:Trevligt och modernt – eller oetiskt och vulgärt?

Tara Moshizi
Kent Andersson, Tore Wretman och gigekonomin i veckans bästa poddar
Kent Andersson, Tore Wretman och gigekonomin i veckans bästa poddar Foto: TT och Hampus Andersson

Gigekonomin granskas, Tore Wretmans after work-rutiner, och en pralin till kaffet för alla som gillar poesi. SvD Kultur tipsar om den här veckans mest spännande poddavsnitt.

Publicerad
Konjak med lakrits.

Konjak med lakrits.

Foto: Alamy
Dubais Museum of the Future under byggnation.

Dubais Museum of the Future under byggnation.

Foto: Jürgen Schwenkenbecher / TT
Principerna bakom Foodora avhandlas i ”Bildningspodden”.

Principerna bakom Foodora avhandlas i ”Bildningspodden”.

Foto: Hampus Andersson
”Barnpsykologerna” berättar om sprutfobi.

”Barnpsykologerna” berättar om sprutfobi.

Foto: Gorm Kallestad / TT
Skådespelaren och författaren Kent Andersson.

Skådespelaren och författaren Kent Andersson.

Foto: Kamerareportage/TT
Annons

Vad sägs om ett glas konjak med några lakritsbåtar? Med denna udda smakkombination avrundade krögaren och matpionjären Tore Wretman ofta sina arbetsdagar i matsalen, får vi veta i podden ”Leva gott”. Kocken Niklas Ekstedt och SvD-journalisten Henrik Ennart bjuder på en lektion om kökspojken och sedermera kocken som kom att sätta standarden för den nya matkulturen i Sverige. Dessutom får vi svar på frågan: Varför heter det köttbullar och inte köttbollar? 

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons