Annons

Café MilanoTrevlig atmosfär räddar nygammal italienare

Café Milano ligger granne med Kungsträdgården.
Café Milano ligger granne med Kungsträdgården. Foto: Tomas Oneborg

En varm atmosfär, trevlig service och italienska klassiker. Men det gäller att träffa rätt på menyn – nivån på återöppnade italienaren Café Milano skiftar.

Under strecket
Publicerad

Carpaccio är en klassisk förrätt.

Foto: Tomas OneborgBild 1 av 2

Känslan i lokalen är rustik med många klassiska italienska attribut.

Foto: Tomas OneborgBild 2 av 2

Ett stenkast från Hamngatan och shoppingstråken, slog i höstas den ganska anonyma italienska krogen Café Milano upp portarna igen.
Som en del av Peter Nordins ständigt växande krogkoncern, PDF Brasserie group, dit bland annat Orangeriet, Trattorian, Prinsen och Wienercaféet hör, har restaurangen fått ett rejält lyft.

**Café Milano **är välkomnande redan utanför. Stora fönster täcks delvis av spetsgardiner som förhindrar insyn, men släpper ut ett varmt skimmer i vintermörkret.
Matsalsdelen har bistrokänsla och det är tätt mellan borden. Trängseln är gemytlig men akustiken problematisk – bullernivån blir hög långt innan lokalen är fullsatt. Hamnar man mitt i lokalen är känslan dessutom att man sitter i vägen både för personal och gäster.
Några trappsteg upp fortsätter matsalen bredvid det öppna köket, här med rustikare inredning och linnehanddukar som servetter – men lika ombonat och mindre bullrigt.
Naturligtvis dominerar det italienska både meny och drinklista. Här finns färsk pasta, risotto och polenta, liksom stenugnsbakad pizza och kyckling från rotisseriet.

Annons
Annons
Annons
Annons