Resa

Trendigaste resmålen 2019

Glöm Portugal, Kroatien och Colombia. Här är resmålen som spås bli trendiga under 2019.

Dags att boka nästa års semester? Den som vill ligga i framkant bör ta en titt i Tourism Highlights Edition. I rapporten listar organisationen World Tourism Organization, UNWTO, de länder som sett störst ökning i antalet turister mellan 2016 och 2017.

Annons

Mongoliet

Med på listan finns bland annat Mongoliet, där antalet besökare ökat med 16,1 procent. Än i dag domineras landet av en nomadiserad herdekultur, men på senare år har den yngre generationen sökt sig till huvudstaden Ulan Bator. Det har resulterat i att ett gäng moderna hotell slagit upp portarna där, till exempel Shangri-La och Novotel som öppnade i september.

Bhutan

I samma hörn av världen ligger Bhutan, som inte bara rankats som ett av världens lyckligaste länder utan även spås bli nästa stora turistdestination. Sedan 2016 har antalet besökare ökat med hela 21 procent. Bland Himalayas bergstoppar gömmer sig en rad lyxiga resorts, som Amankora och Six Senses Bhutan som öppnade nu i november.

Uruguay

Foto: robertharding / Alamy / Alamy/ IBL

Argentina och Brasilien tillhör fortfarande de mest besökta länderna i Sydamerika, men de lär snart få konkurrens. Bara i år har Uruguay haft 21 procent fler turister än tidigare år. En av anledningarna tros vara ön José Ignacio. Den sömniga fiskebyn har förvandlats till en kulinarisk destination i världsklass med flera lyxhotell. Montevideo lockar så klart också med en imponerande, neoklassisk arkitektur och en strandpromenad som sträcker sig längs nästan hela staden.

Paraguay

Foto: robertharding / Alamy / Alamy/ IBL

En bit in på kontinenten hittar man ett annat bubblande land, Paraguay som sett en ökning med 17,5 procent sedan 2016. Iguazufallen är en given sevärdhet, men även huvudstaden Asunción är värd ett besök med sina koloniala byggnader, grönområden och avslappnade atmosfär.

Till Toppen