Resa

Trendig weekend i Manchester

Den tidigare så slitna industri-staden visar upp en trendig och glamourös sida.

Hotel Gotham
Hotel Gotham

Hedonistiskt hotell
Belägen i en bankbyggnad från 1928 tornar Hotel Gotham upp sig som ett monument på Manchesters murade bakgator. För den som lyfter upp kikaren som placerats i varje rum väntar en särskild syn: gotiska statyer hukande uppe på hustaken, sotade klocktorn, antika kupoler och brittiska fanor fladdrande från stenfasader.

Annons

Med en uppdaterad art deco-design bjuder hotellet på smultronfärgade sammetssoffor, turkosa fåtöljer, kromade badkar och väldiga plädar avslappnat slängda över bäddarna. Soffborden utgörs av svarta kistor med guldbeslag och room service-menyn är formgiven som en morgontidning från 1920-talet.

Det femstjärniga hotellet består av 55 rum och 5 sviter där ”Bankchefssviten” – med sitt fristående badkar, skrivbord och svartvita fotokonst – är en favorit. Ett rum som gjort för att komma hem till efter arbetsdagen, lösgöra slipsknuten med ett ryck, låta kostymhängslena falla ner från axlarna, slå upp ett glas brandy och blicka ut över staden med händerna knäppta bakom ryggen.

Piccadilly records
Piccadilly records
Vintagebutiken Affleck’s
Vintagebutiken Affleck’s

Trendigt och gulligt
Northern quarter är Manchesters motsvarighet till Brooklyn eller Silver Lake. Ungdomar i saxklippt lugg, för korta byxor och Vans-skor. Skivbutiker, vintageaffärer och flagnade väggmålningar. Inled på legendariska Piccadilly records, välkurerat som ett konstgalleri är det värt ett besök även för den som inte har koll på The Smiths b-sidor från 1989. Fortsätt till vintagebutiken Affleck’s (Lady Gaga shoppade scenkläder här under ett turnéstopp) och avsluta på gulliga restaurangen Home sweet home. Med brandrött tegel, friterad fisk i plastkorgar och personal som tycks ha klivit rakt ut från replokalen bjuder den både på hemlagad mat och nordengelsk charm.

Skräddad korthållare
Burberrys fina Leather card case är perfekt att förvara bankkortet i innan du öppnar nota på den lokala puben.
Burberry, 3 700 kr

Till Toppen