Annons
X
Annons
X

Skönhetstrend: Åk till solen – kom hem med nya bröst

Premium

Drygt 2 000 svenskar har hittills åkt med Destination beauty till Thailand och kommit hem som ”nya” människor. Flest skönhetsoperationer per invånare görs i Sydkorea, där unga lockas till omfattande operationer i gigantiska människofabriker.

– Oftast går det säkert bra, men om det blir fel och ingreppet måste göras om får patienten betala på nytt, säger Ulf Samuelson på Akademikliniken.

En ”vanlig bröstlyftsemester” i Thailand beskrivs som en resa innehållande massage, shopping, hotellvistelse – och några nätter på sjukhus.
En ”vanlig bröstlyftsemester” i Thailand beskrivs som en resa innehållande massage, shopping, hotellvistelse – och några nätter på sjukhus. Foto: IBL och Thomas Molén

Åk till Thailand och fettsug magen. Skapa ett nytt käkparti i Sydkorea eller gör botoxbehandling i Baltikum. För den som vill plastikoperera sig utomlands finns numera mängder av arrangerade resor och inte sällan har klinikerna speciella erbjudanden för skandinaver.

En ”vanlig bröstlyftsemester” i Thailand beskrivs som en resa innehållande massage, shopping, hotellvistelse – och några nätter på sjukhus.

Foto: IBL och Thomas Molén Bild 1 av 5

Små hjärtformade ansikten är det ideala utseendet för många unga sydkoreanska flickor och dit kan vägen vara både lång och smärtsam.

Foto: Grand plastic hospital Bild 2 av 5

Sydkoreas människofabriker uppvisar anmärkningsvärda resultat.

Foto: Grand plastic hospital Bild 3 av 5

Lika som bär av naturen eller ett resultat av snäva skönhetsideal?

Foto: Miss Korea 2013 Bild 4 av 5

För att uppnå sina drömmar opererar unga tjejer om sina käkar. Det är priset de får betala när skönhet krävs för framgång.

Foto: Grand plastic hospital Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X