Annons
Foto: Pexels
Mat & dryck

Tre tips för perfekt kaffe

När höstmörkret sänker sig, längtar vi tillbaka till mjuka skymningar över sommarsemesterns italienska piazzor.

Lyckligtvis går det att i alla fall att återskapa delar av upplevelsen – och nu pratar vi om kaffet.

Där kaffets arom, smak och värme möter en perfekt skummad mjölk.

De’Longhis kaffemaskiner erbjuder den upplevelsen hemma, varje dag.

Vägen dit stavas genuin kärlek till kaffe, i kombination med moderna, digitala lösningar.

Här är några tips som bäddar för den perfekta kaffeupplevelsen:

– Jämnt malda bönor

Fina och jämnt malda bönor är ett måste för att utvinna den bästa kaffearomen. De’Longhis konformade metallkvarnar är kalibrerade till 100 procent och har testats för att garantera det perfekta kaffet. Malningsnivån kan anpassas manuellt – du kan själv anpassa den efter kaffeblandning och personlig smak.

undefined

– Optimal temperatur

För att all arom i det nymalda kaffet ska utvinnas och bevaras är rätt extraktionstemperatur, mellan 80 och 95 grader, mycket viktigt. De’Longhis kaffemaskiner är utrustade med ett termoblocksystem vars enda uppgift är att värma upp vattnet till kaffet.

Resultatet? Optimal bryggtemperatur.

– Nymalda bönor

Vi vet alla hur god en perfekt espresso är. För att nå dit måste kaffet bryggas med nymalt kaffe och samma metoder som används på kaféer. De’Longhis kaffemaskiner maler bara den mängd kaffe som behövs vid varje tillfälle. Allt för att bevara bönornas smak och arom.

– Du bestämmer

Det italienska varumärket De’Longhi har skapat kaffemaskinen Primadonna Elite för dig som inte vill tumma på ditt kaffe. På bara några sekunder skapar du ditt unika kaffe, helt efter tycke och smak. Du kan enkelt justera smaken, aromen, temperaturen och mängden kaffe.

Det smartaste av allt?

Tack vare avancerad teknik kan du nu styra hela processen med De’Longhis tillhörande app. Där kan du också spara dina val så att det blir enkelt att välja dina favoritinställningar igen.

undefined

Oavsett om du vill ha en varm kaffedryck eller iskaffe kan du skapa det i maskinen tack vare ny teknologi. Och vill du ha en kaffe med ett perfekt mjölkskum behöver du inte leta längre. Kaffemaskinen har det så kallade LatteCrema-systemet inbyggt som blandar rätt mängd luft, mjölk och ånga för att ge mjukt och kompakt mjölkskum som håller länge. Latte Crema-systemet har automatisk rengöring, vilket gör det lätt att hålla mjölkkannan fräsch och fri från bakterier.

Den dubbla väggen i mjölkkannan har utformats för att bibehålla mjölkens idealiska temperaturen längre. Kannan kan förvaras i kylskåpet för att hålla mjölken färsk när den inte används.

– En av hemligheterna bakom en perfekt cappuccino är nämligen att man använder sig av kall mjölk med en fetthalt på ca 1,5 procent, då blir mjölkskummet som allra bäst, säger Ulrika Ekelund, marknadschef på De’Longhi.

Annons
X

Till Toppen