Tre skadade i fjällkrasch

Tre personer skadades svårt men inte livshotande när en helikopter som flög åt Fjällflygarna kraschlandade på Dalovardofjället i Ammarnäsfjällen på onsdagseftermiddagen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Piloten larmade räddningstjänsten strax före 14 från en närbelägen fjälltopp. Han lyckades själv ta sig ur vraket och upp på fjälltoppen där det fanns tillräcklig mobiltäckning för att ringa efter hjälp. Efter samtalet började han må dåligt och stannade på platsen för att invänta hjälp.

Sammanlagt fanns fem personer på den havererade helikoptern.
Förutom piloten, som klagade över smärtor i huvud och bröst, hade en äldre man fått en axelskada och även förlorat medvetandet. Mannen hade tidigare genomgått en hjärtoperation. Ytterligare en äldre man drabbades av skador i nacke och rygg.
De två övriga passagerarna, en äldre kvinna och en medelålders man, fick lindrigare skador men behövde inte föras till sjukhus.
Tre ambulanshelikoptrar skickades till platsen. Dessutom larmades räddningstjänsten i Ammarnäs för att förhindra att helikoptern exploderade och fattade eld.
En av de skadade fördes i försvarets helikopter till Sunderbyns sjukhus mellan Boden och Luleå och de två övriga flögs till sjukhuset i
Lycksele.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons