Tre partiledarkandidater i Centern

Det blev som väntat Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson Annie Johansson och IT-minister Anna-Karin Hatt, samt riksdagsledamoten och barnläkaren Anders W Jonsson, som av valberedningen presenterades som kandidater till partiledarposten efter Maud Olofsson.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

It-ministern Anna-Karin Hatt vill att småföretagen ska bli bättre på att använda nätet. ”För ett litet företag som har små marknadsföringsresurser är nätet ofta ett väldigt kostnadseffektivt sätt att nå människor”.

Foto: / SCANPIX

Annie Johansson, Anders W Jonsson, Anna-Karin Hatt.

Foto: SIMON PAULIN / HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX / DAN HANSSON
Annons

Anna-Karin Hatt angav flera skäl till varför hon vill bli centerledare. Hon vill att även andra ska kunna göra den klassresa hon själv gjort ”från en stenig bondgård via internationellt biståndsarbete till regeringen”.

– Jag vet hur det är att växa upp med en psykiskt sjuk pappa som blivit lämnad i sticket av sjukvården. Jag vet hur det är att leva som ensamstående med två barn. Jag har lett två företag som vd och vice vd och jag har lärt mig politiken inifrån och varit med i formandet av alliansen sedan 2004, angav hon som egna meriter.

Annons
Annons
Annons