Annons
X
Annons
X
Litteratur
Kommentar

Elsa Westerstad: Tre omistliga inläsningar av Roald Dahl

I tider av trigger warnings och trygga rum är det lite kul, för att inte säga absolut nödvändigt, att utsätta sin omgivning för stärkande högläsning av Roald Dahls böcker. De lämpar sig också särskilt väl som ljudböcker.

”Matilda”

Rabén & Sjögren, Storytel

Möt det sexåriga snillet Matilda Wormwood, hennes rara lärare Miss Honey, hennes elaka rektor Miss Trunchbull och hennes sanslöst korkade föräldrar som gormar i högan sky. Slutsats: Inte alla föräldrar älskar sina barn. Berättelsen bör, om det går, intas på engelska, magnifikt inläst av Kate Winslet.

Annons
X

”Den fantastiska räven”

Rabén & Sjögren, Storytel

De tre osympatiska bönderna Bönne, Buns och Bena har tröttnat på att räven tar deras djur, och tänker döda honom. Men Herr Räv är lika listig som gubbarna är tröga. Se upp för svordomar och dålig tandhygien. Slutsats: Ful i käften hjälper föga.

Stäng

KULTURCHEFENS NYHETSBREV – veckans viktigaste kulturtexter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  ”SVJ”

  Rabén & Sjögren, Storytel

  Med fjolårets biopremiär har sagan om den Stora Vänliga Jätten och flickan Sophie och deras äventyr i de rysliga jättarnas rike, blivit populär också bland svenska barn. Lagom ryslig för ett barn, underhållande för en vuxen. Slutsats: Det hänger inte på storleken.

  Annons
  Annons
  X
  Bild 1 av 3
  Bild 2 av 3
  Bild 3 av 3
  Annons
  X
  Annons
  X