Hela denna artikel är en annons

Tre goda restips för alla matälskare

Matupplevelser går aldrig ur tiden.

Här är tre städer som är fyllda av Michelinrestauranger, väl värda att besöka när pandemin är över.

Och under tiden du drömmer dig bort kan du enkelt samla ihop till resan – genom dina vanliga inköp.

2020 års Michelinguide hann knappt presenteras innan världen stängde ner. Men många av restaurangerna finns lyckligtvis kvar att besöka i framtiden.

Dessa tre destinationer har inte bara mängder av sevärdheter, utan även ett kulinariskt utbud som kan få snålvattnet att rinna även på den proppmätta.

Har du ett kreditkort från American Express blir vägen till resmålet ännu kortare. Alla köp du gör med ditt kort ger dig EuroBonus Extrapoäng som kan omvandlas till resor.

Den som ansöker om ett SAS Amex Premium senast den 30 november får dessutom hela 30 000 EuroBonus Extrapoäng, som kan ta dig till en härlig plats.

Ansök om ditt SAS Amex Premium här!Extern länk

Berlin

Kök från världens alla hörn samlas i metropolen Berlin. Staden har 19 Michelinstjärnor, fördelade på 14 restauranger.

Restaurangen Rutz, vars meny erbjuder ingredienser efter säsong mixat med moderna smaker, fick sin tredje stjärna i år. Utöver förstklassig mat finns här även en välfylld vinlista med över 1 000 olika sorter.

En riktigt snabb klättrare i Michelinguiden är CODA Dessert Dining, som blev tvåstjärnig i år. Bara året innan dess kammade restaurangen hem sin första stjärna. Denna unika restaurang är, som namnet antyder, mest känd för sina efterrätter. Maten är dock också väl värd sina omdömen. Här kan du serveras en sjurätters överraskningsmeny i moderna och kreativa utföranden med spännande smakkontraster. Cocktailbaren är även den vida omtalad och omtyckt.

För endast 20 000 poäng tar du dig tur och retur till Berlin.

Rom

Inte nog med att Italiens huvudstad tar historiens vingslag till en helt annan nivå än de flesta andra platser i världen – det är dessutom en riktig drömdestination för matälskare. Här finns i år 20 restauranger med Michelinstjärnor. Bland annat den trestjärniga La Pergola, med en inredning lika vacker som restaurangens panoramautsikt över staden. Maten går i Italien och Medelhavets toner, tillagad på råvaror i världsklass.

En annan restaurang väl värd ett besök är den tvåstjärniga Il Pagliaccio. Bakom den anspråkslöst utformade menyn, där endast ingredienserna står listade, döljer sig helt unika smaksensationer till rätter. Tre olika avsmakningsmenyer finns att välja mellan, varav en vegetarisk.

En tur- och returresa till Rom får du för 30 000 poäng.

Tokyo

Tokyo har allt: bland annat kan staden stoltsera med att inneha flest Michelinstjärnor i hela världen. På 2020 års lista har Tokyo totalt 226 stjärnor: fördelat på 167 enstjärniga, 48 tvåstjärniga och 11 trestjärniga restauranger.

20 restauranger var nykomlingar på listan; tre restauranger uppgraderades från en till två och en blev ny som trestjärnig för i år. Det är restaurangen Kadowaki, som serverar traditionell japansk mat. Kadowaki hade innan dess två Michelinstjärnor, vilket den fram tills nu haft sedan den hamnade på listan 2009.

Men maten behöver inte nödvändigtvis representera det japanska köket för att föräras Michelinstjärnor i Tokyo. Den italienska restaurangen Prisma, särskilt specialiserad på hemgjord pasta av högsta kvalitet, uppgraderades 2020 från en till två stjärnor. Det är i dagsläget Japans enda italienska tvåstjärniga restaurang.

För 60 000 poäng kan du resa tur och retur till Tokyo.

Här är alla fördelar med SAS Amex PremiumExtern länk
Laddar…

Ansök senast 30/11 2020 och få 30 000 EuroBonus Extrapoäng – poäng som räcker till en bonusresa tur och retur. med SAS inom Europa. Erbjudandet gäller endast nya kunder och under förutsättning att du handlar för minst 30 000 kr t.o.m. den 31/12 2020. Poängen överförs senast januari 2021.

Ränta 15.99 %. Vid fullt kreditutnyttjande om 120 000 kr under 12 månader är den effektiva räntan 18,42 % (September 2020)

Annons
Annons
Annons