Trångt på trådlöst tangentbord

Att skriva ett sms med hjälp av tangenterna på en vanlig mobiltelefon är ingen optimal lösning. Vi accepterar ändå metoden eftersom vi inte vill ha så stora mobiler.

Under strecket
Publicerad
Nokias 6680 fungerar tillsammans med det extra tangentbordet, som hopvikt går ner i en kavajficka.

Nokias 6680 fungerar tillsammans med det extra tangentbordet, som hopvikt går ner i en kavajficka.

Annons

Men vad gör den som med mobilen vill skriva längre e-post eller göra större anteckningar? En metod är att välja någon av de få mobiler med inbyggt tangentbord som finns på marknaden.
En annan är att köpa ett löst tangentbord som kopplas ihop med mobilen. Nokia har tagit fram just en sådan modell som jag provat ihop med mobilen 6680 under några veckor.
Att bära med sig tangentbordet var en enkel match. Det väger knappt 200 gram och passar i en större ficka när man vikt ihop det.

Jämfört med ett fullstort tangentbord var det däremot inte optimalt att skriva med. Tangenterna sitter för tätt och några tecken får man bara fram med hjälp av en extraknapp.
Men jämfört med att bara ha de vanliga knapparna på mobilen är det ändå en enorm förbättring. Jag har utan problem skrivit längre texter och plötsligt är det i stället mobilens begränsade skärm som är flaskhalsen. Det blir helt enkelt svårt att få överblick på texten.
Fast vill man slippa ha med sig datorn på ett möte där det ändå bara blir ett fåtal anteckningar eller lätt kunna skicka e-post när man är på resa är det här ett riktigt bra komplement till den mobil man ändå alltid har med sig.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons