X
Annons
X

Har du det som krävs för att bli fallskärmsjägare?

Även om du inte har planer på en karriär inom det militära kan du hämta mycket inspiration från fallskärmsjägarnas fysiska och mentala träning – oavsett vilket träningsmål du har. Vilja, mod och uthållighet är ledorden.

För att klara de kompletterande testerna för att få börja utbildningen mot att bli en fallskärmsjägare krävs hård och målmedveten träning. Man måste förbereda sig både mentalt och fysiskt på mycket hårda prövningar. För de som lyckas klara testerna väntar en utbildning i intensivt tempo.

Det är en stor omställning för många eftersom tjänsten kräver en hel del, träningen man genomfört innan är grunden för att hänga med i tjänsten och undvika skador. Ben, knän och rygg utsätts för störst belastning. Träningsdosen skall ökas långsamt efterhand, då kroppen behöver tid på sig för att vänja sig vid en högre belastning.

Fallskärmsjägare övar så kallad TUG – taktisk uppgång ur vattnet. Det här är ett väldigt påfrestande moment eftersom utrustningen som redan från början är tung nu dessutom är blöt.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN Bild 1 av 3

Hoppövning vid K3 i Karlsborg.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN Bild 2 av 3

Fallskärmsjägarsoldater kliver ombord på flygplanet. De får genomgå många timmars drill nere på marken innan de får göra hopp i skarpt läge.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X