Annons

Borgarrådet: Säkerhet för cyklister kan inte vänta

Bilar, tunnelbana och järnväg leds från Södermalm, mellan Gamla stan och Riddarholmen, till Norrmalm.
Bilar, tunnelbana och järnväg leds från Södermalm, mellan Gamla stan och Riddarholmen, till Norrmalm. Foto: Fredrik Sandberg/TT

KULTURDEBATT| Det är lätt att slänga fram ett förslag om man inte behöver ta reda på om det är genomförbart. Det skriver trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) i ett svar på Anders Q Björkmans krönika om hotet mot Stockholms vatten.

Under strecket
Publicerad

En stor del av Stockholms skönhet består i vårt vatten. De skär och vattendrag som förbinder stadens malmar och öar. Precis som Anders Q Björkman beskriver i en krönika i SvD Kultur (24/5 2020) är dock inte vattnet något som enbart gör staden vacker, utan är även något som skapar utmaningar för infrastrukturen och kommunikationerna mellan olika delar av staden.

Jag är den förste att slå ett slag för att bevara Stockholms vattenspegel. Nedgrävningen av Centralbron, som diskuteras i Björkmans krönika, är inte alls begravd eller bortglömd. En utredning pågår, och jag ser fram emot att ta del av resultatet. Självklart är detta dock ett stort projekt och inget som genomförs över en natt. Trafiksäkerheten för cyklisterna är dock ett överhängande problem nu, med växande cykeltrafik.

Annons
Annons
Annons