Recension

MinervaTraditionella hästrätter

Under strecket
Publicerad
Annons

Den romerska gudinnan Minerva var vetenskapens, hantverkets och konstens beskyddarinna. Däremot inte hästens, vilket om inte annat bevisas av att Restaurang Minerva är ett av få ställen i stan som har hästkött på menyn. Åtminstone är krogen, så vitt vi kunnat utröna, ensam om att stolt deklarera detta!

Det här med att äta hästkött är ju en tämligen känslig historia här uppe Norden, till skillnad från länder längre söder över i Europa. Den som vill njuta det möra, lite sötaktiga köttet beger sig alltså lämpligen till Minerva. Där har man genom decennierna sett både mat- och designtrender komma och gå, utan att bry sig speciellt mycket om dem. Faktum är att allt är sig så likt på denna kvarterskrog att till och med folk som inte satt sin fot på lokalen sedan tidigt 60-tal känner igen sig. Innanför de franska markiserna är det trångt och familjärt, rödvitrutiga dukar, bordslampor och frankofila attiraljer som gäller. Färska blommor på alla bord vittnar om omsorg om detaljerna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons