Tradingsmäll för JP Morgan

Amerikanska JP Morgan Chase & Co, USA:s största bank mätt efter tillgångar, har åkt på en svidande tradingförlust på minst 2 miljarder dollar, vilket motsvarar cirka 14 miljarder kronor. Beskedet, som kom sent igår kväll, fick aktien att rasa med 7 procent under efterhandeln.

Under strecket
Publicerad
MARK LENNIHAN
Foto: MARK LENNIHAN
Annons

Under en sen telefonkonferens i går kväll bad Vd Jamie Dimon bad om ursäkt för tradingsmällen, som kopplas till en enskild värdepappershandlare som tagit en alltför stor risk i sina placeringar på uppdrag av en enskild kund. Dimon sa också att den kan växa med ytterligare 1 miljard dollar.

– Så här i efterhand ser vi att strategin hade stora brister, var för komplex och visade prov på dåligt omdöme. Den var också dåligt övervakad. Portföljen har visat sig vara riskfylld och mer volatil än vi trodde, säger han till Wall Street Journal. Gårdagens besked från Dimon kan inte heller utesluta att någon nu kommer att få sparken. Enligt personer med nära koppling till banken fick vd Jamie Dimon kännedom om omfattningen på förlusterna i mitten av apri. Och igår i erkände han att ledningen agerat alltför defensivt när man förstod nyheten uppdagades, skriver Wall Street Journal.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons