Trädgårdens design visas på Röhsska

Under strecket
Publicerad
Annons

GÖTEBORG Intresset för trädgården och det gröna i alla sina former tycks vara större än någonsin. När exempelvis Röhsska museet nu öppnar en av sina största utställningar på flera år om trädgårdens design fylldes huset till bristningsgränsen under vernissagekvällen.

– Det är vår tur att i halvtid haka på designåret, säger museichefen Elsebeth Welander-Berggren. Men vår ambition har varit att visa upp just designsidan inom trädgårdskonsten. Vi lyfter inte enbart fram det nya från dagens designers och konsthantverkare utan ställer allt vid sidan av våra egna samlingar och inlån för att ge ett historiskt perspektiv, från 1400-talet fram till nu.
Grönt är skönt heter utställningen och projektledaren Bodil Gyllenberg-Pernevi i samarbete med Nina Thalinson från Lust och Fägring har fyllt huset med hundratals föremål och produkter, ritningar, möbler, tyger med mera på drygt 1 500 kvadratmeter. Den kvadratiska, stenlagda innegården har förvandlats till fyra trädgårdar av NOD (samlingsnamnet för en grupp
naturorienterade arkitekter).

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons