X
Annons
X

Toshiko tog sushin till Sverige

När Toshiko Lee slog upp dörrarna till Sveriges första japanska restaurang i början av sjuttiotalet visste svenskarna knappt vad soja var. Idag är sushin ett stående inslag i den svenska vardagskosten. Vi har träffat Sveriges grand old lady inom japansk mat.

Nigiri, sushi-bollar, till vänster och sushi-rullar, till höger. Riset måste vara av absolut bästa kvalitet. Ichiban betyder nummer 1 på japanska.
Nigiri, sushi-bollar, till vänster och sushi-rullar, till höger. Riset måste vara av absolut bästa kvalitet. Ichiban betyder nummer 1 på japanska.

– Sushi är världens bästa maträtt! Det är jag övertygad om. Den har allt, den är smakfull, nyttig och vacker att se på.
Hon är lika entusiastisk i dag som för 30 år sedan. Året var 1973, och Toshiko Lee hade nyligen kommit till Sverige, när hon gav stockholmarna chansen att för första gången bekanta sig med den japanska matkulturen på krogen Seikoen vid Tegelbacken.
Restaurangen blev ett exotiskt inslag i Sveriges kulinariska flora.

Nigiri, sushi-bollar, till vänster och sushi-rullar, till höger. Riset måste vara av absolut bästa kvalitet. Ichiban betyder nummer 1 på japanska.

Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X