Annons

Tortyrskadade kommer att få den bästa vården

Wemind är ett aktiebolag som ägs av medarbetare och andra som bidrar till verksamheten – det är inte och ägs inte av riskkapitalbolag. Och i det fall Wemind får uppdraget att behandla människor med tortyr- och krigsskador kommer vi att arbeta med de metoder som har bäst evidens, skriver Anders Milton, ledamot av Weminds styrelse.

Under strecket
Publicerad

I kölvattnet av den senaste tidens viktiga avslöjanden av vanvård av äldre har en osund generell bannbulla utfärdats mot alla former av privat vård. Då riskerar det sunda samtalet att upphöra och skygglapparna att sättas på. Det har Wemind nu fått känna på då Svenska Röda korset, där jag tidigare varit ordförande, valt att överklaga landstingets upphandlingsbeslut. Röda korset slåss för ett kontrakt, det är inget att moralisera över. Överklagandet är därför naturligt. Och vissa sakfel och missvisande påståenden i den allmänna debatten kan vi också lämna därhän.

Det viktiga för oss är själva kärnfrågan: Har landstinget fel då de bedömer att Wemind, där jag är styrelseledamot, besitter rätt kompetens för att sköta detta uppdrag?

Annons
Annons
Annons