X
Annons
X

Richard Tellström: Tore Wretman återuppfann ätandet

Tore Wretman (t h) i köket på Stallmästargården.
Tore Wretman (t h) i köket på Stallmästargården. Foto: FOTO: TT

En restaurangs framgång är, tvärtemot vad man kanske tänker sig, inte nödvändigtvis kopplad till hur god restauratören tycker att maten är, eller till hur väl rätterna är tillagade. I stället är en restauratörs viktigaste egenskap att förstå vad gästen vill med besöket, vilka maträtter och smakkombinationer som uttrycker gästens ideal och vad gästen vill betala för. En restaurang är ett tempel där en gäst bekänner sin matkulturella trosuppfattning. Lyckan för en krögare ligger därför i att förstå gästens idévärld. En 1900-talsrestauratör som till fullo förstod sin gäst var Tore Wretman (1916–2003).

Tore Wretman (t h) i köket på Stallmästargården.

Foto: FOTO: TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X