Toppolitiker vägrar avgå efter sexanklagelser

Matt Gaetz, republikan från Florida.
Matt Gaetz, republikan från Florida. Foto: Patrick Semansky/AP

Två välkända amerikanska politiker i varsitt parti vägrar avgå trots utredningar om påstådda sextrakasserier och, i ett av fallen, sextrafficking. De har relativt starkt stöd från supportrar vilket stärker deras chans att kunna sitta kvar.

Under strecket
Publicerad
New Yorks guvernör, demokraten Andrew Cuomo.

New Yorks guvernör, demokraten Andrew Cuomo.

Foto: Brendan McDermid/AP
Annons

New Yorks guvernör Andrew Cuomo, 63, en demokrat, som utreds sedan flera kvinnor anklagat honom för sextrakasserier är på väg att tappa sitt tidigare hårda grepp om delstatskongressen i Albany, New Yorks delstatshuvudstad. Delstatens budget är försenad.

Kongressledamoten Matt Gaetz, 38, en republikan som representerar ett distrikt i nordvästra Florida, är också inblandad i utredningar efter anklagelser om ett förhållande med en underårig kvinna som då var 17 år. Det är under den lagliga gränsen för sexuellt umgänge. Han misstänks ha betalat för att få med kvinnan på resor över delstatsgränsen, vilket lett till att Gaetz är under en federal utredning om misstänkt sextrafficking, enligt New York Times. Den federala polisen FBI har förhört en av Gaetz tidigare medarbetare för att få klarhet i brottsmisstankarna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons