Annons
X
Annons
X

Toppnotering för SD i ny mätning

Trots den senaste tidens skandaler får Sverigedemokraterna under november det hittills högsta uppnådda stödet i TV4/Novus opinionsmätningar. Partiet får stöd av 8,6 procent av väljarkåren, en uppgång på 2,1 procentenheter jämfört med oktober. Uppgången är statistiskt säkerställd.

Av TT

Partiet vinner framförallt väljare bland äldre och i Stockholmsområdet. Väljarna kommer främst från Moderaterna och Socialdemokraterna.

Moderaterna fortsätter att backa, vilket även Folkpartiet gör, medan Centerpartiet och Kristdemokraterna ökar marginellt. På den rödgröna sidan tappar Socialdemokraterna, medan Vänsterpartiet och Miljöpartiet växer.

Sammantaget gör det att ledningen för den den rödgröna oppositionen nu ökat till 7,7 procentenheter över den borgerliga alliansen.

Annons
X

Mätningen är genomförd mellan 22 oktober och 25 november. Den 14 november publicerade Expressen den film som visade hur tre ledande sverigedemokrater använde rasistiska och sexistiska tillmälen under ett bråk en natt i Stockholm 2010.

Populära quizer om vetenskap:

Vem var det som fräste åt Albert Einstein? quiz.svd.se Har du koll på de nya vetenskapliga rönen? quiz.svd.se Vilken vetenskapsmandog hos drottningen? quiz.svd.se

Fler debattartiklar om SD:

Stockholm TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X