Hela denna artikel är en annons

Toppmodern teknik i nya Mercedes-Benz C-Klass

En ny generation av Mercedes-Benz storsäljare C-Klass är äntligen här. Modellen bjuder på toppmodern teknik, hög komfort och lockande leasingerbjudande.

2014 var senast som Mercedes-Benz populära modell C-Klass uppdaterades. Nu kommer äntligen en ny generation i både sedan- och kombiutförande. Med dynamiska proportioner och skulpterade ytor andas den nya bilen lika mycket sport som premium samtidigt som den rymliga kupén bjuder på en modern och lyxig känsla med föraren i fokus.

Segla med eldrift

C-Klass blir den första av Mercedes-Benz klassiska modeller där alla motoralternativ kommer att vara elektrifierade i någon form. Sedanen går inledningsvis att beställa med två olika diesel- och två bensinmotoralternativ. De sistnämnda går även att få med fyrhjulsdrift 4MATIC. Den som föredrar kombi har samma dieselalternativ och en bensinmotor. Fler motoralternativ följer inom kort. Alla utföranden är så kallade mildhybrider med 48 volts elsystem vilket bland annat betyder att de kan ”segla” med eldrift i jämn motorvägsfart.

Under hösten 2021 kommer C-Klass även som laddhybrid med  upp till 10 mils räckvidd (WLTP) samt snabbladdning (DC) på 55 kW.

Uppdaterat infotainmentsystem

Nya generationen C-Klass har utrustats med den senaste versionen av det smarta infotainmentsystemet MBUX. I centrum av instrumentpanelen finns en stående medieskärm på 30,2 cm (11,9”) som är lätt vinklad mot föraren för optimal användarvänlighet. Framför föraren sitter ett digitalt kombiinstrument på 31,2 cm (12,3”). Med hjälp av fingeravtrycksläsare kan olika förare snabbt få tillgång till sina personliga användarprofiler.

Funktionen MBUX Entertainment kopplar ihop bilen med olika musikstreamingtjänster såsom Spotify, TuneIn eller TIDAL. Du får tillgång till dina favoritspellistor direkt via bilens medieskärm.

Bygg din egen C-KlassExtern länk

Perfekt som tjänstebil och för privatleasing

För de som har möjlighet att få ny tjänstebil kan Mercedes-Benz erbjuda ett fördelaktigt förmånsvärde från 2 502 kronor i månaden efter 50 procent marginalskatt. Nya C-Klass kommer då som SE Edition och är fullpackad med snygg och smart utrustning. Med designversion Avantgarde, trådlös smartphone integration, dödvinkelassistent, LED-strålkastare med automatiskt helljus, trådlös laddning för mobiltelefon, navigation, parkeringspaket med backkamera samt spegelpaket sätter du en rejäl guldkant på dina resor inom tjänsten.

Om du väljer privatleasing erbjuder Mercedes också konkurrenskraftiga priser från 4 955 kronor månaden. Du kan själv välja om du vill ha ditt avtal på 12, 24 eller 36 månader.

Se aktuella priser för PrivatLeasingExtern länk
Läs mer om BusinessLeasing härExtern länk

Digitala strålkastare med många funktioner

Som tillval i bilen finns det exklusiva strålkastarsystemet Digital Light som har gått ner i arv från flaggskeppet S-Klass. Strålkastarna projicerar sitt ljus via totalt 2,6 miljoner individuellt styrbara pixlar. Dessa samverkar med bilens sensorer, kamera och navigation vilket gör det möjligt att Digital Light även tar hänsyn till topografin. Som tillval finns Digital Light även med projektionsfunktion så att strålkastarna kan projicera olika symboler på vägbanan, till exempel vid vägarbete.

Se fler höjdpunkter i nya C-Klass Extern länk
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons