Annons

Restaurang JToppläge lyfter krog

KROGGUIDEN Restaurang J i Nacka strand är ett säkert kort. Och med utsikt över Stockholms inlopp, bra service och en stabil, om än lite tråkig, meny är det svårt att inte trivas.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Bemötandet på Restaurang J är trevligt.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 5

Stora och små färjor och båtar passerar genom Stockholms inlopp.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 5

Maten som serveras är klassisk och sticker inte ut men den är helt okej.

Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 5

Vid dåligt väder finns även platser inomhus.

Foto: Tomas Oneborg Bild 4 av 5

Läget vid Nacka strand är oslagbart.

Foto: Tomas Oneborg Bild 5 av 5

När Krogguiden är ute bedömer vi en restaurang inte bara på maten utan även på upplevelse och service. J är ett av få ställen som verkligen tjänar på vår betygsskala. Maten är visserligen en stark trea men helheten knuffar betyget över gränsen till nästa steg. Framförallt har J ett toppenläge. Om det är soligt och varmt njuter man av utsikten från den rymliga uteserveringen. Om sommaren är kall, regnig och blåsig kan man ändå hålla full koll på alla passerande stora och små fartyg genom de stora fönstren.

**Hit tar man sig ** lämpligast med båt från Slussen om man kommer från stan. Stället lockar större och mindre sällskap och och det är tydligt att man gärna tar hit utländska besökare för att visa upp en vacker Stockholmsvy med Carl Milles Gud Fader i blickfånget. Servicen är utmärkt och vi får snabba svar på våra frågor om menyn och därtill bra vintips. När matsalen börjar bli full och det blir mer stressigt hjälps faktiskt personalen åt för att ingen ska behöva vänta för länge. Brödkorgen är okej och innehåller, de numera på Stockholmskrogar obligatoriska, mörkt rågbröd, ljust surdegsbröd och ett tunt knäcke. Inga överraskningar men helt acceptabelt – precis som resten av måltiden.

Annons
Annons
Annons
Annons