Annons

Kockarnas bästa tips: Felet många gör när de steker

Det finns mycket som kan gå snett när man lagar mat. Här delar några av Sveriges främsta kockar med sig av sina bästa tips.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Erik Lallerstedt är mannen bakom Gondolen och Eriks bakficka.

Foto: Jessica Gow/TTBild 1 av 1
Erik Lallerstedt är mannen bakom Gondolen och Eriks bakficka.
Erik Lallerstedt är mannen bakom Gondolen och Eriks bakficka. Foto: Jessica Gow/TT

Erik Lallerstedt: Det är ju nästan ett banalt tips men alla kan rädda en sprucken bearnaisesås. Spricker den bara lite så kan det funka att hälla i lite kallt vatten och vispa rejält. Räcker inte det så är knepet att sätta kastrullen med såsen på spisen och se till att den spricker ordentligt. Vispa sedan en äggula med lite vatten i en ny bunke eller kastrull. Häll försiktigt i det i den spruckna såsen och vispa hela tiden.

Annons
Annons
Annons
Annons