Annons

Framtidens entreprenör 2016

6. Tibber

En digital tjänst för att minska hushållens elkostnad

Daniel Lindén om affärsidén.
Daniel Lindén. Foto: Martin Fältström. Daniel Lindén. Foto: Martin Fältström.

Fakta

Vd
Daniel Lindén.
Affärsidé
Tibber handlar el när den är billig och värmer upp bostaden när det är som effektivast.
Startår
2016
Kapitalbehov
7 miljoner kronor 2016.
Bolag/tjänst
Tibber
Satsningen i samarbete med Carnegie Carnegie

– Vi blev väldigt positivt överraskade, men inte förvånade. Vi har ett bra team och en affärsplan som vi tror på, säger Daniel Lindén, en av grundarna till det norsk-svenska startupbolaget Tibber, om att bli uttagen till Framtidens entreprenör.

Bolaget startades i början av 2016 av Daniel Lindén och Edgeir Aksnes och har sin bas i Stockholm men även i norska Førde.

Grundarna till Tibber har själva arbetat på energimarknaden och nu vill de utmana och förändra elmarknaden genom sin mobilapp. Tjänsten gör det möjligt handla el åt användaren med hjälp av maskininlärning och algoritmer och därmed minska hushållens elkostnader. Tibber erbjuder även en tjänst där villaägare kan följa sina värmepumpar med smart teknik, detta för att hålla koll på och styra sin energiförbrukning från mobilen. Tanken är att man ska kunna följa elkonsumtionen och även styra den till perioder då elen är billigare.

– Tibber är framtidens energiföretag. Det är en unik produkt som minskar elkostnaden för konsumenten, säger Daniel Lindén.

Dela din åsikt med dina vänner