Annons

Framtidens entreprenör 2016

1. Returnado

En tjänst för att underlätta returprocessen vid e-handelsköp

Returnados vd Haider Abdo berättar om affärsidén.
Returnados vd Haider Abdo. Returnados vd Haider Abdo.

Fakta

Vd
Haider Abdo.
Affärsidé
En plattform för e-handel som kan lösa missnöjen vid köp genom att erbjuda andra utvägar än enbart hävning av köp.
Startår
2016.
Kapitalbehov
4 miljoner kronor under 2017.
Bolag/tjänst
Returnado
Satsningen i samarbete med Carnegie Carnegie

– Det är superkul att andra ser potentialen i företaget och det vi gör. Tävlingen är en jättebra möjlighet att pitcha för investerare, säger Haider Abdo, vd och grundare till det svenska startupbolaget Returnado.

Bolaget har tagit fram en plattform som ska underlätta och kvalitetssäkra returprocessen av en vara köpt på nätet. Målet är att vända returer till intäkter samtidigt som kunderna förblir nöjda.

Miljontals kunder returnerar sina e-handelsköp varje år. Returnado uppskattar att den nordiska marknaden är värd runt 175 miljoner kronor varje år och den europeiska över 2 miljarder kronor årligen.

– Vi är som ett Klarna för returer och missnöjeshantering. Vi verkar på en marknad med hög tillväxt och få aktörer. Tekniken vi jobbar med gynnar alla i kedjan, både e-handlare och konsumenter. Returnado effektiviserar returerna och bidrar till e-handlarnas lönsamhet genom plattformen som också genererar nya köp.

Bolaget hoppas kunna ge kunderna bättre kontroll och översikt över sina returer och erbjuda verktyg för att de själva ska kunna lösa sina problem.

Dela din åsikt med dina vänner