Annons

Framtidens entreprenör 2016

8. Karma

Tjänst för att minska matsvinn i restaurangbranschen – FINALKLAR

Hjalmar Ståhlberg Nordegren om bolagets affärsidé.
Hjalmar Ståhlberg Nordegren. Foto: Martin Fältström. Hjalmar Ståhlberg Nordegren. Foto: Martin Fältström.

Fakta

Vd
Hjalmar Ståhlberg Nordegren.
Affärsidé
Har utvecklat en digital plattform för att hjälpa restauranger att minska sitt matsvinn.
Startår
2015.
Kapitalbehov
40 miljoner kronor under 2017.
Bolag/tjänst
Karma
Satsningen i samarbete med Carnegie Carnegie

Äta bra mat till ett lägre pris och rädda miljön på kuppen. Det är affärsidén för läkaren och entreprenören Hjalmar Ståhlberg Nordegren, vd och medgrundare till startup-företaget Karmalicious AB, Karma.

Tanken är att minska matsvinnet som uppstår i restaurangbranschen. Bara i Sverige slängs årligen 90 000 ton mat i onödan inom restaurangbranschen står det att läsa på bolagets hemsida.

Genom att ladda ner appen Karma får kunderna ett meddelande när det finns möjlighet att köpa överbliven restaurangmat till halva priset. Restauranger som ansluter sig till systemet lägger upp sin överskottsmat vid bestämda tider för avhämtning. Maten säljs som take-away till ett lägre pris.

– Vår tjänst har ett gott ändamål – att minska matsvinnet från restauranger och kaféer genom att sälja bra överskottsmat till ett billigare pris. Modellen är skalbar och ska kunna rulla ut över hela världen utan att ha kontor i varje stad, säger han.

Bolaget startades under 2015 och genom att vara med i Framtidens entreprenör hoppas bolaget få kontakt med nya investerare.

Karma är redan klart för finalen – du behöver därför inte rösta på bolaget.

Dela din åsikt med dina vänner