Annons

Framtidens entreprenör 2016

10. Gleechi

Utvecklar mjukvara inom robotik och virtual reality – FINALKLAR

Gleechis vd Jakob Johansson om medverkan i Framtidens entreprenör.
Jakob Johansson. Foto: Martin Fältström. Jakob Johansson. Foto: Martin Fältström.

Fakta

Vd
Jakob Johansson.
Affärsidé
Har utvecklat den första mjukvarulösningen för att göra det enkelt att animera händer. Tekniken gör det möjligt för artificiella händer att röra sig och interagera fritt och naturligt.
Startår
2014.
Kapitalbehov
17 miljoner kronor.
Bolag/tjänst
Gleechi.
Satsningen i samarbete med Carnegie Carnegie

Gleechi har utvecklat en mjukvara som gör det möjligt för artificiella händer att röra sig och interagera fritt och naturligt. Tekniken används i dagsläget bland annat för att man ska kunna se och använda sina händer i virtual reality, samt för att göra det möjligt för robotar att interagera i realtid.

– Under det senaste året har vi fokuserat på att bevisa att tekniken fungerar hos kunder inom olika segment, nu är det dags att accelerera. Tävlingen Framtidens Entreprenör är en fantastisk möjlighet att få kontakt med investerare, säger Jakob Johansson, vd och medgrundare.

Gleechi är totalt åtta personer och de tre grundarna är Kai Hübner, chief technology officer, Jakob Johansson, vd, och Dan Song, medgrundare. Två av grundarna är världsledande forskare inom robotik. Med sin teknik hoppas bolaget kunna underlätta för robotar att samarbeta med människor, samt att göra det möjligt för personer som fått stroke att rehabilitera sig i hemmet.

– Vår mjukvarulösning löser ett viktigt problem som man har inom både virtual reality och robotik – med den kan artificiella händer röra sig och interagera fritt och naturligt. Målet är att bli standardlösningen för varenda artificiell hand, säger Jakob Johansson.

Gleechi utsågs till Årets Startup 2015.

Gleechi är redan klart för finalen – du behöver därför inte rösta på bolaget.

Dela din åsikt med dina vänner