Annons

Framtidens entreprenör 2016

7. &Frankly

Digitala verktyg för medarbetarenkäter – FINALKLAR

&Franklys vd Caroline Fjellner om bolagets affärsidé.
Caroline Fjellner. Foto: Martin Fältström. Caroline Fjellner. Foto: Martin Fältström.

Fakta

Vd
Carolina Fjellner.
Affärsidé
Erbjuder en ny typ av medarbetarundersökningar som driver engagemang hos deltagarna.
Startår
2014.
Kapitalbehov
3 miljoner kronor.
Bolag/tjänst
&Frankly
Satsningen i samarbete med Carnegie Carnegie

– Det är jättekul att få bekräftelse och en klapp på ryggen – det är ett slitsamt arbete att vara entreprenör, säger Caroline Fjellner, medgrundare till bolaget &Frankly som har tagit fram en app för medarbetarundersökningar.

Hon vill göra enkäter både roligare och enklare och utmana branschen. Bolaget startades för två år sedan och har sin bas i Stockholm. Man gör så kallade pulsade enkäter på medarbetare, det vill säga att man ställer frågor veckovis, månadsvis eller vid enskilda tidpunkter beroende på vad kunden bestämmer. Frågorna skickas direkt till mobilen och datan från en genomförd undersökning kan snabbt sammanställas och rapporter finns tillgängliga direkt.

Förhoppningen är att skapa ett engagemang hos dem som är med i undersökningen och motverka enkättrötthet som kan drabba den bästa när HR-chefen skickar ut undersökningar. Målet är att locka fram fler leenden och resultat i stället för gäspningar, som det står på bolagets hemsida.

– I det stora perspektivet bidrar vi till att människor får det bättre på sina arbetsplatser. Vi har också en bevisad attraktionskraft på marknaden.

Bolag som använt sig av &Franklys app är till exempel Spotify och flygbolaget SAS.

&Frankly är redan klart för finalen – du behöver därför inte rösta på bolaget.

Dela din åsikt med dina vänner