Annons

Framtidens entreprenör 2016

3. Adventure Box

En tjänst för att enkelt skapa, dela och spela egna 3D-spel online

Peter Lönnqvist om Adventure Box affärsidé.
Peter Lönnqvist, ordförande och delägare på Happy L-Lord som står bakom Adventure Box. Foto: Martin Fältström. Peter Lönnqvist, ordförande och delägare på Happy L-Lord som står bakom Adventure Box. Foto: Martin Fältström.

Fakta

Vd
Christopher Kingdon.
Affärsidé
Har tagit fram en tjänst som gör det enkelt att skapa och dela egna datorspel på webben.
Startår
2014.
Kapitalbehov
3 miljoner kronor.
Bolag/tjänst
Adventure Box.
Satsningen i samarbete med Carnegie Carnegie

– Jag blev lite förvånad, det finns så många jätteduktiga entreprenörer i Sverige. Det känns som en vinst bara att gå vidare. Att vinna tävlingen skulle vara en enorm bekräftelse, säger Peter Lönnqvist, ordförande och delägare på Happy L-Lord som står bakom Adventure Box.

Startupbolaget hoppas kunna lägga den globala spelmarknaden för sina fötter med en tjänst som gör det enkelt för vem som helst att skapa och dela egna datorspel på webben.

Trenden som bolaget ser och räknar med att kunna göra affärer på är att precis som dagens ungdomar inte tittar på tv utan ser på Youtube så kommer de i framtiden att spela datorspel gjorda av deras vänner snarare än spel som tagits fram av företag.

– Möjligheterna att tjäna stora pengar på investeringen är mycket goda. Adventure Box stöper om spelbranschen på liknande sätt som Youtube stöpte om tv-branschen. Med vår spelmotor gör vi det enkelt och roligt att skapa, dela och spela 3D-spel direkt i webbläsaren, säger Lönnqvist.

I dag har bolaget fem anställda och grundades av Christopher Kingdon och Robert O'Leary.

Dela din åsikt med dina vänner