Annons

Topp fem: Vackrast från rymden

Under strecket
Publicerad
1. Den kraftiga algblomningen - som på satellitbilden över Gotland syns i starkt gröna, djupa virvlar står som står i kontrast till det kringliggande mörka havet. 
På Nasa jämför man de algblomstkoncentrerade havsvirvlarna runt den gotländska kusten med Van Gogh-målningen ”Starry Night”, även om målningen istället föreställer en himmel med molnliknande virvlar över en stad i skymning.
1. Den kraftiga algblomningen - som på satellitbilden över Gotland syns i starkt gröna, djupa virvlar står som står i kontrast till det kringliggande mörka havet. På Nasa jämför man de algblomstkoncentrerade havsvirvlarna runt den gotländska kusten med Van Gogh-målningen ”Starry Night”, även om målningen istället föreställer en himmel med molnliknande virvlar över en stad i skymning. Foto: NASA'S GODDARD SPACE FLIGHT CENTER/USGS

1. Den kraftiga algblomningen - som på satellitbilden över Gotland syns i starkt gröna, djupa virvlar står som står i kontrast till det kringliggande mörka havet. På Nasa jämför man de algblomstkoncentrerade havsvirvlarna runt den gotländska kusten med Van Gogh-målningen ”Starry Night”, även om målningen istället föreställer en himmel med molnliknande virvlar över en stad i skymning.

Foto: NASA'S GODDARD SPACE FLIGHT CENTER/USGS Bild 1 av 5

2. Yukondeltat i sydvästra Alaska.

Foto: NASA'S GODDARD SPACE FLIGHT CENTER/USGS Bild 2 av 5

3. Mississippifloden.

Foto: NASA'S GODDARD SPACE FLIGHT CENTER/USGS Bild 3 av 5

4. Sanddynerna i Erg Iguidi i nordvästra Afrika.

Foto: NASA'S GODDARD SPACE FLIGHT CENTER/USGS Bild 4 av 5

5: Lake Eyre i Australien.

Foto: NASA'S GODDARD SPACE FLIGHT CENTER/USGS Bild 5 av 5
Annons
Annons
Annons