Tonårsproffsen får chansen

Under strecket
Publicerad
Annons

Även om Lars Lagerbäck lindar in prioriteringen i matchoträning finns endast en (Chrisoffer Andersson, Helsingborg) hemmabaserad spelare med bland de utvalda mot Grekland. Och ytterbackar finns det ju inte så många att välja på. Istället får målvakten Andreas Isaksson, 20, som SvD förutspådde i går, chansen bland de breda blågula gossarna tillsammans med Pontus Farnerud, 21, och Johan Elmander, 20.
Alla tre sökte sig söderut mot ett tuffare fotbollsklimat (Juventus, Monaco respektive Feyenoord) i höjd med körkortsåldern. Andreas har visserligen sedan dess flyttat hem till Dif. Men de lämnade landet i en känslig ålder och har tidigt fått känna på hur det är att spela fotboll "på riktigt"; internationellt intjänade erfarenheter man aldrig kan göra på Söderstadion eller Örjans Vall.

I sommar har det gått fem år sedan Stefan Selakovic gjorde hat-trick på Thomas Ravelli i en sommarhet HBK-urladdning. Stefan, också med i truppen, har inte gjort bort sig i holländska Heerenveen, men är trots allt 25 år fyllda och jämngammal med Raúl - en svindlande tanke. Som anfallare alltså redan mitt i karriären. Och med holländska mått mätt inte, som här hemma, speciellt snabb. Hur mycket vassare hade Varbergssonen varit om han prövat sina vingar förr?

Annons
Annons
Annons