Annons

Tonårsliv och syskonbråk – nu får Järvafältet sin egen scen

På plats i Husby. Skådespelaren Maria Nohra,  författaren Melody Farshin, regissören Astrid Kakuli, skådespelaren Ahmed Berhan och musikproducenten Marko ”Mack Beats” Saez.
På plats i Husby. Skådespelaren Maria Nohra, författaren Melody Farshin, regissören Astrid Kakuli, skådespelaren Ahmed Berhan och musikproducenten Marko ”Mack Beats” Saez. Foto: Lars Pehrson

Husby får en ny scen när Kulturhuset Stadsteatern öppnar filial på Järvafältet. I mars blir det premiär för ”Mizeria”, en pjäs om syskonbråk, kärlek och begravningar.

Under strecket
Publicerad

En ny generös scen – modell black box med flexibel publikgradäng – invigs i Husby, i nordvästra Stockholm.

Foto: Lars Pehrson

”Mizeria” utspelar sig i miljonprogramsmiljö. Maria Nohra, Melody Farshin, Astrid Kakuli, Ahmed Berhan och musikproducenten Marko ”Mack Beats” Saez hoppas att publiken ska känna igen sig.

Foto: Lars Pehrson

Det är lätt att ta sig till den nya scenen i Kulturskolan som ligger vid torget och tunnelbanan. Astrid Kakuli, Melody Farshin, Maria Nohra, Ahmed Berhan och Marko ”Mack Beats” Saez.

Foto: Lars Pehrson

Tvillingarna Aicha och Ali är två vanliga tonåringar i ett vanligt miljonprogramsområde. De bråkar, de konkurrerar om mamma Monas uppmärksamhet, de trycker på varandras ömma punkter.

2018 debuterade ståupp-komikern Melody Farshin som ungdomsförfattare med boken om Aicha och Ali. Det blev en roman med rappt språk som pendlar mellan humor och allvar. Den tar upp både vardagsbekymmer och stora tragedier.

Annons
Annons
Annons