Annons
X
Annons
X

Tommy Ramone är död

Tommy Ramone, före detta trummis och den sista levande originalmedlem av det amerikanska punkbandet Ramones, har avlidit.

Av TT
(uppdaterad)

”Det är med sorg som vi måste ge beskedet att Ramones ursprungliga trummis Tommy (Erdelyi) Ramone har gått bort”, meddelade bandet via deras officiella konto på Twitter.

Ramones var ett av den tidiga punkrockens viktigaste och mest definierande band, med låtar som ”I wanna be sedated”, ”Beat on the brat” och ”Sheena is a punk rocker”.

Ramones bildades i New York 1974. De blev snabbt omtalade för sin nyskapande och aggressiva rock, och brukar beskrivas som ett av de ursprungliga punkbanden. Samtliga medlemmar döpte om sig till det gemensamma efternamnet Ramone, trots att de inte var släkt.

Annons
X

Tommy Ramone gick bort i sitt hem i New York, 65 år gammal, efter en tids cancerbehandling, skriver Variety.

Han spelade trummor på bandets tre första skivor: ”Ramones” från 1976, ”Leave Home” och ”Rocket to Russia”, båda släppta 1977, och producerade bandets legendariska livealbum ”It's alive” 1979. Han skrev även hitlåten ”I Wanna Be Your Boyfriend”, och huvuddelen av Ramones kanske mest kända låt ”Blitzkrieg Bop”.

Ramones nådde inledningsvis begränsad kommersiell framgång, men blev med åren erkända som ett av de mest inflytelserika rockbanden i modern tid. De har listats som ett av de 100 viktigaste banden genom tiderna av tidningen Rolling Stone.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Tommy Ramone var den sista levande originalmedlemmen i gruppen. Sångaren Joey Ramone avled i cancer 2001, Dee Dee Ramone hittades död efter en misstänkt överdos 2002, och Johnny Ramone avled 2004, även han i cancer.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X