SvD Perfect Guide

Tom Sjöstedt: ”Tiramisu är det enda jag är riktigt bra på”

Tom Sjöstedt driver Lilla Ego i Vasastan och syns i juryn i ”Sveriges mästerkock”. Han blev utsedd till Årets kock 2008 och har lagat maten till Nobelfesten 2017 och 2018.
Tom Sjöstedt driver Lilla Ego i Vasastan och syns i juryn i ”Sveriges mästerkock”. Han blev utsedd till Årets kock 2008 och har lagat maten till Nobelfesten 2017 och 2018. Foto: Alamy

Kockstjärnan Tom Sjöstedt har en klick dijonsenap i bolognesen, älskar all snabbmat och lyssnar på gamla indiefavoriter i köket.

Text: Mari Janson - 30 april 2021
Annons

Vilken Stockholmskrog besöker du oftast?
– Om jag ser till det senaste året är det dött lopp mellan McDonald’s och Aira.

Ditt första matminne?
– Jag är uppväxt på Skogaholmslimpa och fiskbullar i hummersås. Första matminnet från krogen tror jag är Minerva i Stockholm. Tyvärr är den nedlagd.