Annons
X
Annons
X

Tolgfors backar inte om FRA

Ompröva FRA-lagen, kräver 14 tunga moderata kommunpolitiker. Men försvarsminister Sten Tolgfors backar inte. ”Det finns ett antal missförstånd i debatten”, säger han till TT.

Av TT
[object Object]
Sten Tolgfors. Foto: SCANPIX

Försvarsminister Sten Tolgfors tycker att också den moderata kritiken mot FRA-lagen bygger på okunskap och missförstånd.

– Det finns ett antal missförstånd i debatten som har funnits med hela tiden. Ett sådant är att det skulle handla om massavlyssning av svenska folket, vilket nu upprepas i den här artikeln, säger han till TT.

– Det handlar inte om det utan om att värna Sverige mot yttre hot, mot stater och organisationer som har intressen som går emot Sverige. Och endast om det skulle vara så att en person är inblandad i till exempel en terrorförberedelse eller ett hot mot Sverige så blir man relevant för signalspaningsverksamhet.

Annons
X

Partistyrelseledamoten Tolgfors håller inte heller med partikamraterna om att FRA-lagen innebär det samma som ett intrång i brevhemligheten, något som i så fall skulle vara ett brott mot internationella konventioner.

– Förslaget har passerat ett antal tunga remissinstanser, säger Sten Tolgfors och nämner bland andra JO och JK.

Ompröva FRA-lagen - så lyder kravet från 14 tunga moderata kommunpolitiker på DN:s debattsida.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Massavlyssning är oförenlig med rättsstatens principer, anser de och manar regeringen att ta fram ett nytt förslag som inte ger Försvarets radioanstalt rätt att avlyssna personer som inte är misstänkta för brott.

  De 14 skriver på Dagens Nyheters debattsida att de dagligen träffar väljare som undrar varför en lag som innebär massavlyssning av svenska folket är så viktig att genomföra.

  ”Det är en fråga vi inte kan ge något bra svar på. De moderata statsråden står i den här frågan för en politik som vi på den lokala nivån inte kan försvara eller förklara”, skriver m-politikerna.

  FRA-lagen svd.sesam.se

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X

  Sten Tolgfors.

  Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X