Tokyo dyrast i världen

De som ska arbeta i Japan eller London bör ha välfyllda lönekuvert. Sydamerikas storstäder erbjuder billigare levnadsvillkor.

Under strecket
Publicerad
Japanska storstaden Tokyo och därefter Osaka är dyrast i världen för utlänningar som kommer dit för att arbeta. På tredje och fjärde plats ligger London och Moskva.	Foto: Reuters

Japanska storstaden Tokyo och därefter Osaka är dyrast i världen för utlänningar som kommer dit för att arbeta. På tredje och fjärde plats ligger London och Moskva. Foto: Reuters

Annons

De japanska storstäderna Tokyo och Osaka är dyrast i världen för utlänningar som kommer dit för att arbeta. Motpolerna är sydamerikanska städer som Asuncion i Paraguay och Buenos Aires i Argentina.
Det visar den årliga lista över levnadsomkostnader i 144 städer som konsultföretaget Mercer har tagit fram.

Listan är en vägledning till internationella storföretag och regeringar när de ska beräkna löner och förmåner. 200 produkter och tjänster har mätts.
New York på plats 13 har indextal 100, faktiskt samma som Dublin. Att Dublin för tillresta har blivit lika dyrt som världsstaden, dyrast i Nordamerika, är ett mått på Irlands häpnadsväckande ekonomiska utveckling.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons