Annons
X
Annons
X

Toivonen vill lämna PSV och kantplats

Kvar i PSV Eindhoven mot sin vilja och på ”fel” position i landslaget.

– Men det är inga problem för mig. Det är bara att gilla läget, säger Ola Toivonen inför kvällens VM-kvalpremiär mot Kazakstan.

[object Object]
Fotbollslandslagets Ola Toivonen i mixade zonen före måndagens träning. Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

MALMÖ

Allt annat än tre poäng mot Kazakstan i Malmö är ett fiasko när Sveriges fotbollslandslag inleder kvalet mot VM i Brasilien 2014.

Ola Toivonen är säker på att få spela efter den lyckade insatsen i genrepet mot Kina i torsdags (1-0). Även om det blir på vänsterkanten där han normalt inte håller till.

– Det är ingen dum gissning. Både jag och Erik (Hamrén) vet att jag egentligen inte vill spela där. Men nu spelar Zlatan (Ibrahimovic) på den positionen som jag alltid spelar på i PSV, så det är bara att gilla läget. Bara jag får frihet där ute till vänster är det ingen fara, säger Toivionen.

Annons
X

Han säger att han både får och tar sig frihet. Mot Kina vandrade han ofta in mot mitten, bytte position med Ibrahimovic och hade fint kombinationsspel med både honom och Johan Elmander längst upp på topp.

–Det kändes bra. Man får lite mer yta, kan vända upp rättvänd, bryta inåt och leta skott. Jag både tog och fick frihet. När man får mer och mer boll, då trivs man. Jag börjar vänja mig med positionen, det tar lite tid.

Toivonen är firad stjärna i holländska PSV som förstärkt truppen ytterligare inför säsongen. Men han ville egentligen lämna Holland för att ta ytterligare ett kliv i karriären. PSV sålde dock inte svensken.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  –Jag var väldigt sugen på att flytta, men vart jag ville håller jag för mig själv. Ändå känns det mycket bra, vi har fått ett otroligt bra lag den här säsongen. Alla klubbkamrater spelar i stort sett i startelvan i landslaget.

  Vad är nyckeln till att slå Kazakstan?

  – Bra bolltempo, bra rörelse – då ska vi nog kunna luckra upp dem. Men de håller boxen rätt så bra i defensiven, spelar väldigt tight på mittfältet.

  De gjorde mål på en fast situation mot Irland (1-2) i fredags. Är ni förberedda?

  –Ja, vi har pratat om det. De är starka där. Mitt jobb är att markera.

  Och när ni har en fast situation?

  – Då ska jag nicka.

  Annons
  Annons
  X

  Fotbollslandslagets Ola Toivonen i mixade zonen före måndagens träning.

  Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X