Annons
X
Annons
X

Tog selfies med utrotningshotad delfin

En utrotningshotad delfin plockades upp ur vattnet vid en strand i Santa Teresita i Argentina och bollades sedan runt av besökare som tog selfies med djuret. Delfinen lämnades sedan för att dö.

Av TT, SvD
(uppdaterad)
Lokalbon Hernan Coria blev vittne till den hemska händelsen.

Lokalbon Hernan Coria blev vittne till den hemska händelsen. Foto: Hernan Coria/Facebook.com

Bilderna från händelsen har väckt avsky efter att de publicerats på sociala medier, rapporterar BBC. Enligt en naturskyddsförening föregicks händelsen av att besökare hittat två delfiner som strandat, där minst en av dem redan var död. Delfinungen bollades runt bland turisterna, som alla ville ta en selfie med den.

Franciscanadelfiner, liksom alla delfiner, har en tjock och fet hud för att de ska hålla sig varma i kallt vatten och kan inte vara ovanför vattnet någon längre stund. De blir snabbt uttorkade och dör sedan, skriver djurrättsorganisationen Peta som fördömer händelsen.

Foto: Andrew Wardlow / AP

– Man kan bara föreställa sig vilket trauma det här måste ha varit, inte bara för delfinungen som skickades runt som en leksak av plundrande turister, utan även för ungens sörjande mamma, säger en representant för Peta till Metro UK.

Annons
X

Det är oklart om delfinen som syns på bilderna var död eller levande när den bollades runt. Det finns uppskattningsvis 30 000 franciscanadelfiner i vilt tillstånd.

Annons
Annons
X

Lokalbon Hernan Coria blev vittne till den hemska händelsen.

Foto: Hernan Coria/Facebook.com Bild 1 av 2
Foto: Andrew Wardlow / AP Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X