Annons
X
Annons
X

Tiveus in i styrelsen för kändistätt elbolag

Martin Tiveus, vd för Avanza Bank, går in i elbolaget God Els styrelse. Han tar inget betalt för arbetet utan gör det på ideell basis. Även Charlotta Lundberg från mobiloperatören 3 tar plats i styrelsen.

[object Object]
Martin Tivéus. Foto: INGVAR KARMHED

God El är ett elbolag där avkastningen går till välgörande ändamål. Bolaget startades av bland annat finansmannen Robert af Jochnick, som själv sitter i den så kallade GoodCause koncernens styrelse tillsammans med bland annat HM:s vd Karl-Johan Persson.

Nu värvar GodEls ordförande Stefan Krook två nya krafter till God Els styrelse. Det är Martin Tiveus, som är relativt ny vd på Avanza Bank. Han har tidigare varit Sverigechef för konsumentmarknaden på Microsoft samt vd för teleoperatören Glocalnet. Han ställer upp gratis.

– Jag har valt att acceptera uppdraget då jag känner stor sympati med vad God El står för. Jag är även imponerad av det sätt som God El har lyckats att göra val av elbolag till en livsstilsfråga. Det ska även bli roligt att återförenas med Stefan Krook som jag känner väl sedan min tid på Glocalnet, säger Martin Tiveus i en skriftlig kommentar.

Annons
X

Den andra nya ledamoten är Charlotta Lundberg, direktör för kundrelationer på mobiloperatören 3, engagerar sig som ledamot i God Els styrelse. Liksom alla styrelseledamöter inom Good Cause-koncernen avstår även hon från ersättning för arbetet. Hon korades till Framtidens Kvinnliga ledare 2012 av chefsorganisationen Ledarna.

SvD Näringsliv

Annons
Annons
X

Martin Tivéus.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X