Annons

Tipsare utreds efter falskt bomblarm

Efter ett tips om sprängämnen ombord tvingades igår ett plan på väg från Kanada till Pakistan nödlanda på Arlanda. Nationella insatsstyrkan kallades in och 273‑människor evakuerades. Nu utreds tipsaren av polisen.

Publicerad
Ett tips om sprängämnen ombord på planet kom till den kanadensiska polisen. Därför valde man att nödlanda planet på Arlanda på väg från Kanada till Pakistan.
–Sådana här saker tar vi alltid på allvar, säger polisens insatschef Stefan Rådman. Han konstaterar att mannen som greps var irriterad men ändå lugn.
Nationella insatsstyrkan kallades till Arlanda.
Ett tips om sprängämnen ombord på planet kom till den kanadensiska polisen. Därför valde man att nödlanda planet på Arlanda på väg från Kanada till Pakistan. –Sådana här saker tar vi alltid på allvar, säger polisens insatschef Stefan Rådman. Han konstaterar att mannen som greps var irriterad men ändå lugn. Nationella insatsstyrkan kallades till Arlanda. Foto: GUNNAR LUNDMARK

Efter ett intensivt polisarbete, och en lång dags väntan för resenärerna, fick det pakistanska planet sent igår eftermiddag klartecken att flyga vidare. Då hade en misstänkt man just släppts efter polisförhör. Enligt åklagaren fanns inte tillräckliga misstankar för anhållan. Samtidigt meddelade kanadensisk polis att tipset om bombhotet inte var tillförlitligt.

Ett tips om sprängämnen ombord på planet kom till den kanadensiska polisen. Därför valde man att nödlanda planet på Arlanda på väg från Kanada till Pakistan. –Sådana här saker tar vi alltid på allvar, säger polisens insatschef Stefan Rådman. Han konstaterar att mannen som greps var irriterad men ändå lugn. Nationella insatsstyrkan kallades till Arlanda.

Foto: GUNNAR LUNDMARK Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons