Annons

Populära trenden – hos svenska nyföretagare

Oavsett vilka ekonomiska behov ditt företag har finns det en lösning. Utmaningen ligger i att hitta rätt finansieringslösning som passar just ditt företag.

Växer ditt företag så det knakar? Eller är företaget inne i en svacka och behöver ett extra kapitaltillskott? Du som driver företag vet säkert att det är en tillvaro av upp- och nedgångar. Många beslut måste fattas snabbt och ibland har du kanske inte tid att sitta i möten med banken.

Ett sätt för att inte tappa fart är att du vänder dig till Svea Ekonomi för hjälp.

Ulrika Fornander är chef för företagsfinansiering på Svea Ekonomi och hon berättar att många småföretagare ofta fastnar i långdragna processer hos banken.

– Företagare känner att de ibland missar affärsmöjligheter på grund av att bankerna stramat åt sin utlåning och att hanteringen många gånger tar för lång tid, säger hon.

Svea Ekonomi erbjuder därför tjänsten Företagskredit.

En flexibel kredit upp till 1 000 000 kronor för företag som snabbt vill vara redo att ta vara på nya affärsmöjligheter eller göra investeringar. Ansökan sker online med Mobilt BankID och du får svar inom en minut.

Krediten passar företag som har ett varierande behov av rörelsekredit eller som kanske bara vill ha friheten att kunna ta till vara på kommande möjligheter.

– Det här är en finansieringstjänst som blir allt populärare – särskilt bland nyföretagare, säger Ulrika Fornander.

Vilken lösning passar ditt företag?

Förutom Företagskredit finns det en rad olika finansieringsmöjligheter för ditt företag. Men det kanske känns svårt att hålla isär olika tjänster och veta vilken som passar bäst för just ditt företag. Här är fyra finansieringslösningar från Svea Ekonomi som ger dig bättre likviditet och höjer din egen förmåga att göra smarta och lönsamma affärer.

Företagskredit

Företagskredit är en finansieringsform där företaget betalar en månadskostnad för att kunna ha en amorteringsfri kredit för oförutsedda utgifter eller investeringar. Du betalar ränta för den del av krediten du nyttjar.

Factoring

Ett enkelt sätt för att få in likvida medel i företaget är att belåna sin reskontra. Svea Ekonomi betalar upp till 90 % av fakturan direkt och resten när din kund har betalat.

Fakturaköp

Med fakturaköp får du in pengar snabbare och slipper oroa dig för när dina kunder betalar. Svea Ekonomi betalar upp till 98 % för dina fakturor inom 1-2 dagar. Det ger dig tid och pengar till att driva din verksamhet framåt – utan att någon annan håller dig tillbaka.

Leasing

I stället för att köpa till exempel en maskin hyr du maskinen av ett leasingföretag och betalar en månadskostnad. Det här passar generellt företag som planerar att investera i inventarier, utrustning, maskiner och dylikt.

Annons
Detta är en annons från Svea Ekonomi, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion.