Tips om Thassos

Hej! Funderar på att resa till grekiska ön Thassos. Vet du hur man reser dit (charter, eller reguljärt), och har du några bra tips på stränder och annat? / Agneta

Under strecket
Publicerad
Annons

Thassos ligger längst upp i norr i Egeiska havet, en bit ifrån den vanliga båtluffarrutten, så lättast är att ta flyget dit, allra lättast en paketerad resa. Airtours, Apollo och Ving har charter till turistorterna Limenas, Skala Panagia, Golden Beach , Potos, Skala Potamias, Skala Prinou, Skala Rachoni och Thassos stad. Det finns dock ingen flygplats på ön, så man landar på fastlandet och tar färja från hamnarna i Kavala och Kearmoti mellan Thessaloniki och gränsen mot Turkiet.

Thassos är en relativt liten ö, med mycket grönska, berg, badvikar och långa sandstränder. I huvudorten Thassos (heter även Limenas) finns gott om matställen utmed strandpromenaden, men de mysigaste restaurangerna hittar man i den gamla delen av staden som ligger vid fiskehamnen. Nära staden ligger stranden Limenas som visserligen inte är öns bästa, men ändå helt okej.

Annons
Annons
Annons