Tio trender för täppan

inspiration Inte bara blommor och jord. Trädgården är dessutom en plats att placera saker i. Och en täppa där trender gror. Magasinet har grävt fram det som gäller för utomhusfantaster i sommar.

Under strecket
Publicerad
Annons

Trädgårdsmässan innebär inte bara köptillfällen för den svenska odlarentusiasten utan bjuder också på inspiration. Förutom frön och ogräs är trädgården också ett eget rum som ska inredas med färg och form.
För många fungerar den egna täppan som en plats att sätta personlig prägel på, men den är också en plats för vila och kontemplation. Mässan ger många exempel på företeelser som kan fungera som livsstilsmarkörer. Allt från spirande kläder, själfulla detaljer och kontrasterande byggmaterial till levande växter. Man kan odla sin trädgård och sin själ på så många olika sätt.
Trädgården är rum av tid och rymd. Här kan man betona årstider men också skapa väggar av spaljéer, golv av sten, grus och betongplattor. Taket kan bestå av trädkronor med lyktor. Var ny odlingssäsong innebär en ommöblering av detta klorofyllfyllda rum.
Rabatten är en pannå som vi kan måla var sommar med nytt växtmaterial.
Här är tio trender från Trädgårdsmässan 2005.

Text: lars ring foto: jurek holzer

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons