Annons

Tio steg till en färgsprakande rabatt

Vad är det som säger att växterna i en rabatt måste gå ton i ton? Tvärtom - det är härligt att blanda friskt med olika färger, former och dofter. Glöm pastellerna och släpp fram alla de starka färgerna!

Publicerad

SE NYA SAJTEN HÄR: PREMIÄR FÖR BYGG & TRÄDGÅRD

Gräv upp en cirkel i gräsmattan och skapa en ny härlig sommarrabatt. Med pion, prästkrage, lilja, riddarsporre, fingerborgsblomma och luktärt - växter med olika storlek, utseende och färg - får du en färgsprakande rabatt som slår ut i full blom i juli.

Rosa pion, blå iris och röd vallmo skapar en fin palett.

Foto: SHUTTERSTOCK Bild 1 av 8

Fingerborgsblomman är omisskännlig och liknar ingen annan blomma. De fina blomklasarna är purpurfärgade eller helt vita.

Foto: HÅKAN SANDBRING Bild 2 av 8

Vill du anlägga en färgsprakande rabatt är det hög tid att börja planera nu. Genom att blanda perenner, lökväxter och ettåriga sommarblommor får du en levande sommarrabatt.

Foto: HÅKAN SANDBRING Bild 3 av 8

Färg är bra för själen. Varför inte skapa en färgexplosion i trädgården, till exempel med hjälp av pioner?

Foto: SHUTTERSTOCK Bild 4 av 8

Tigerliljan blir över en meter hög och blommar med brandgula blommor, som är fläckade i lila. Den bildar små lökämnen som rullar ner i rabatten och lätt slår rot.

Foto: HÅKAN SANDBRING Bild 5 av 8

Pionen är trädgårdens drottning och bjuder på enastående blomsterprakt under några försommarveckor. Här en gammaldags dubbel doftpion.

Foto: HÅKAN SANDBRING Bild 6 av 8

Gruppera dina blommor efter höjd. Här syns skira prästkragar och ståtliga liljor - längst bak vajande riddarsporrar.

Foto: HÅKAN SANDBRING Bild 7 av 8

Perenner är fleråriga växter som fyller trädgården med vackra blommor, vissnar ner på hösten och troget kommer tillbaka år efter år. Unna dig att sätta in en vacker pion i vas!

Foto: HÅKAN SANDBRING Bild 8 av 8
Annons
Annons
Annons