Annons

Tio steg till en färgsprakande rabatt

Vad är det som säger att växterna i en rabatt måste gå ton i ton? Tvärtom - det är härligt att blanda friskt med olika färger, former och dofter. Glöm pastellerna och släpp fram alla de starka färgerna!

Under strecket
Publicerad

Rosa pion, blå iris och röd vallmo skapar en fin palett.

Foto: SHUTTERSTOCK

Fingerborgsblomman är omisskännlig och liknar ingen annan blomma. De fina blomklasarna är purpurfärgade eller helt vita.

Foto: HÅKAN SANDBRING

Vill du anlägga en färgsprakande rabatt är det hög tid att börja planera nu. Genom att blanda perenner, lökväxter och ettåriga sommarblommor får du en levande sommarrabatt.

Foto: HÅKAN SANDBRING

Färg är bra för själen. Varför inte skapa en färgexplosion i trädgården, till exempel med hjälp av pioner?

Foto: SHUTTERSTOCK

Tigerliljan blir över en meter hög och blommar med brandgula blommor, som är fläckade i lila. Den bildar små lökämnen som rullar ner i rabatten och lätt slår rot.

Foto: HÅKAN SANDBRING

Pionen är trädgårdens drottning och bjuder på enastående blomsterprakt under några försommarveckor. Här en gammaldags dubbel doftpion.

Foto: HÅKAN SANDBRING

Gruppera dina blommor efter höjd. Här syns skira prästkragar och ståtliga liljor - längst bak vajande riddarsporrar.

Foto: HÅKAN SANDBRING

Perenner är fleråriga växter som fyller trädgården med vackra blommor, vissnar ner på hösten och troget kommer tillbaka år efter år. Unna dig att sätta in en vacker pion i vas!

Foto: HÅKAN SANDBRING

SE NYA SAJTEN HÄR: PREMIÄR FÖR BYGG & TRÄDGÅRD

Gräv upp en cirkel i gräsmattan och skapa en ny härlig sommarrabatt. Med pion, prästkrage, lilja, riddarsporre, fingerborgsblomma och luktärt - växter med olika storlek, utseende och färg - får du en färgsprakande rabatt som slår ut i full blom i juli.

Annons
Annons
Annons