Annons
X
Annons
X

10 tips: ”Många kan snabbt bli duktiga vinkännare”

Premium

”Magisk känsla nå nästa nivå”. SvD:s Mikael Mölstad leder dig via tio enkla tips till att bli en vinkännare på riktigt. Det är långt ifrån omöjligt.

SvD:s vinexpert Mikael Mölstad.
SvD:s vinexpert Mikael Mölstad. Foto: Malin Hoelstad

Alla som har ett hyggligt lukt- och smaksinne kan bli vinkännare. Det menar i alla fall psykologen Alex Russell. Han är initiativtagare till en studie på Universitetet i Sydney där man konstaterar att det bara skulle ta fyra timmar för vem som helst att komma igång. Fyra timmar av viss koncentration ska tilläggas. När du sedan fått en grund kommer du nästan garanterat att vilja gå vidare med stort intresse och öppet sinne.

SvD:s vinexpert Mikael Mölstad.

Foto: Malin Hoelstad Bild 1 av 11
Foto: Gorm Kallestad/TT Bild 2 av 11
Foto: Eric Risberg/TT Bild 3 av 11
Foto: Staffan Löwstedt Bild 4 av 11
Foto: Hase Holmberg/TT Bild 5 av 11
Foto: Gorm Kallestad/TT Bild 6 av 11
Foto: Björn Lindgre /TT Bild 7 av 11
Foto: Mikael Mölstad Bild 8 av 11

Vitalie Taittinger är svag för champagne.

Foto: Daniella Backlund Bild 9 av 11
Foto: Mikael Mölstad Bild 10 av 11
Foto: Jurek Holzer Bild 11 av 11
Annons
Annons
X
Annons
X